zondag 10 september 2017

Een groot verlies

Afgelopen donderdag is plotseling Anicuța overleden. Samen met haar broer woonde Anicuța op een boerderijtje in de buurt van Urmenis. Buren van de vader van Alex en Bogdan, deze twee jongens wonen bij Csaba en Imola in Breaza.  

In het weekend gingen deze twee vaak naar hier naar toe, altijd een gastvrij ontvangst en iets te eten voor hen. Op zondag was dit ook de plek om ze op te halen om weer naar Breaza te gaan. Velen van onze “Roemenië gangers” zijn bij haar op bezoek geweest, altijd leuk en gezellig. Verbazingwekkend om te zien hoe ze op dit idyllische plekje leven. De opbrengst van het land en de kleine veestapel delen ze met hun familie in de stad, dit in ruil voor hulp bij de oogst etc. Herinneringen aan vroeger kwamen daar altijd wel even bovendrijven.

Het laatste jaar sukkelde Anicuța wat met haar gezondheid, ze is een paar keer in het ziekenhuis terecht gekomen. Ze was echter al weer langere tijd thuis. Csaba heeft een tijdje geleden een hoog/laag bed naar haar gebracht. De laatste berichten waren dat ze weer opknapte, helaas is ze nu echter overleden. Er zijn namens stichting Promotie bloemen gebracht.

We zullen haar missen, de mooie herinneringen blijven.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten